ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 10 ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ/Σ θα συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της 2ης Οκτωβρίου και καλούμε τους εργαζόμενους συναδέλφους μας να δώσουν το αγωνιστικό τους παρών ενωμένοι και οργανωμένοι.

Η Κυβέρνηση με τις διατάξεις του αναπτυξιακού  πολυνομοσχεδίου για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις είναι φανερό ότι επιδιώκει :

  • να αποδυναμώσει, με αλλεπάλληλα χτυπήματα, τις Κλαδικές ΣΣΕ,
  • να καταργήσει ξανά, με νόμο και πολύ περισσότερο στην πράξη, την αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ στο σύνολο των εργαζομένων κάθε κλάδου
  • να κλείσει το δρόμο προς τη Διαιτησία. Η μονομερής προσφυγή σε αυτήν γίνεται σχεδόν απαγορευτική, ιδίως για τις επιχειρησιακές ΣΣΕ του ιδιωτικού τομέα, αφού κατά κανόνα δεν έχουν ευρύτερες επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον και στη λειτουργία της οικονομίας, όπως προβλέπει η αντίστοιχη διάταξη.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση :

  • να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν ένα νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας.
  • να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία
  • να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το 6μηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!!

ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

                                                                                                                                    

Please follow and like us:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ

Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας
Κλείσιμο