ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 9  ΘΕΜΑ:  ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 9 ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΙΟΥ 2017

16/5/2017

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μας με ομόφωνη απόφαση του, στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της 17Ης Μαΐου 2017 και καλεί τους όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν με τους το δικό τους αγωνιστικό παρόν γιατί δυστυχώς, η ΕΛΠΙΔΑ προδόθηκε και οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές των δύο πρώτων μνημονίων «έγιναν σκαλοπάτι» για το 3ο και το 4ο μνημόνιο τα οποία έφερε αυτή η Κυβέρνηση.

        Η Κυβέρνηση, χωρίς να πάρει ούτε μία  δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους, όπως ψευδώς μας υπόσχεται εδώ και 2,5 χρόνια,  προχωρά σε νέα βαριά μέτρα.

Η νέα συμφωνία έρχεται να περικόψει και άλλο τις συντάξεις, να  φορολογήσει κι άλλο τον Ελληνικό λαό μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις, να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, να ξεπουλήσει Δημόσιες Επιχειρήσεις, κρίσιμες Υπηρεσίες και Οργανισμούς και να δώσει νέο χτύπημα στα Εργασιακά και στο Συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συμφωνία με τους  δανειστές δεν διασώζει τα όποια εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, αλλά βάζει στο στόχαστρο την απεργία, τα συνδικάτα, τους λόγους απόλυσης και τις άδειες των εκπροσώπων των εργαζομένων, κάτι που δεν μπόρεσαν να πειράξουν ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Όλα αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα που έφεραν τη χώρα μας στη χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης .

Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, είναι καθήκον ΟΛΩΝ μας να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Η. στις  10:00 π.μ., καθώς  και στα κατά τόπους εργατικά κέντρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΪΟΥ 2017

                                                       

                                                        Για τον Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                      Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

  Γιάννης Ζ. Δραμουντάνης                                              Βαγγέλης Η. Δραμουντάνης

Please follow and like us:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ

Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας

Αφήστε μια απάντηση

Κλείσιμο