ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 12 ΘΕΜΑ : ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡHΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017 – 2018 ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 12 ΘΕΜΑ : ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡHΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017 – 2018 ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

8/7/2017

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σε συνθήκες δύσκολες για την χώρα και την οικονομία μας, μετά από τρίμηνη σύνθετη και δύσκολη διαπραγμάτευση του ΣΕΠΑΣΥΤ, στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της ΟΤΟΕ συν Σταύρου Κούκου και συν. Σωτήρη Σαξώνη, καθώς και του Προέδρου του ΕΚΗ συν. Στέλιου Βοργιά και με την νομική υποστήριξη την Δικηγόρου μας κας Δερμιτζάκη Βιβής, ήρθε η συμφωνία και υπογράφηκε τελικά την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, η νέα διετής (1/1/2017 – 31/12/2018) Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία:

 • Αποτελεί μεγάλης αξίας θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας.
 • Παρέχει ασφάλεια και προοπτική στους συναδέλφους.
 • Κατοχυρώνει τις ευνοϊκότερες διατάξεις και προστατεύει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο των δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων με το ακροτελεύτιο άρθρο, για όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί και υπογραφεί σε προηγούμενες συμβάσεις Κλαδικές και ΕΣΣΕ .

Η νέα Σύμβαση απαντά σε όλα σχεδόν τα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου που είχε θέσει ο Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ. στην διαπραγμάτευση, ενώ δημιουργεί και κάποια νέα δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της νέας Σύμβασης :

 • Διασφαλίζεται η απασχόληση και οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.
 • Υπάρχει βούληση για καταγραφή υφιστάμενων αναγκών και νέες προσλήψεις.
 • Υπάρχει δέσμευση εντός του τρέχοντος έτους εκπόνησης νέου οργανογράμματος, με έγκαιρη και ουσιαστική ενημέρωση του Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ. γι αυτό.
 • Αυξάνεται το επίδομα παιδικής μέριμνας από 1/1/2018 σε 43 ευρώ και από 1/7/2018 σε 50 ευρώ για κάθε παιδί και σε 48 ευρώ και 60 ευρώ αντίστοιχα για τρίτεκνους και πολύτεκνους για κάθε παιδί.
 • Παρέχεται η δυνατότητα, το καταβαλλόμενο από την Τράπεζα επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού ποσού 231 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί μέχρι και το νηπιαγωγείο, μετά από αίτηση του εργαζόμενου, να καταβάλλεται εφάπαξ για όλο το έτος από τον Σεπτέμβριο.
 • Στα παιδιά των εργαζομένων που κατά την αποφοίτηση του από την Γ΄ Λυκείου συγκεντρώνουν βαθμολογία άνω του 18,50, καταβάλλεται ως επίδομα αριστείας των ποσό των 300 εφάπαξ.
 • Αύξηση της εισφοράς της Τράπεζας κατά 20.000 ευρώ για βελτίωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους, του ομαδικού προγράμματος ασφάλειας ζωής και υγείας, το οποίο διαμορφώνεται εφεξής από την πλευρά της Τράπεζας στο ποσό των 120.000 ευρώ ετησίως.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η άμεση ενημέρωση του Συλλόγου ,για όλα τα θέματα των συναδέλφων που τους απασχολούν και η επαγρύπνηση σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αποτελεί εγγύηση της εφαρμογής (που θεωρούμε στο εξής δεδομένη) και της διατήρησης των συλλογικών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. είναι προϊόν συμφωνίας και για να γίνει η οποιαδήποτε συμφωνία, χρειάζεται η βούληση και η θέληση και των δύο πλευρών.

Σε συνέχεια των παραπάνω σας καλούμε να δείξουμε, με τον επαγγελματισμό που μας χαρακτηρίζει και που μέχρι σήμερα επιδεικνύουμε καθημερινά, ότι όλοι μαζί, Διοίκηση και εργαζόμενοι, μπορούμε να δώσουμε άλλη μία μάχη, που ο νικητής θα είναι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.  

 Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

 Για τον Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                               Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

Δραμουντάνης Ζ. Γιάννης                                                         Βαγγέλης Η. Δραμουντάνης

Please follow and like us:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ

Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας

Αφήστε μια απάντηση

Κλείσιμο