ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 2 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ Ε.Σ.Σ.Ε.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε, σε συνέχεια της από 26/11/2018 εξώδικης πρόσκλησης για απευθείας διαπραγμάτευση  για την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , ότι την Τρίτη 9/4/2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση.

Στη συνάντηση η όποια πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ήταν παρόντες από την πλευρά του Συλλόγου μας ο Πρόεδρος του Δ/Σ συν. Γιάννης Δραμουντάνης,  η Αντιπρόεδρος Α΄ του Δ/Σ συν. Πηρουνάκη Ευλαβία, ο Αντιπρόεδρος Β’ του Δ/Σ συν. Μωραϊτάκης Μανόλης , ο Πρόεδρος του ΕΚΗ και μέλος του Δ/Σ συν. Στέλιος Βοργιάς και η νομικός μας σύμβουλος κα Δερμιτζάκη Βιβή και από την πλευρά της Τράπεζας ο Πρόεδρος του Δ/Σ και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μυρτάκης Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος του Δ/Σ κ. Κουρλετάκης Γεώργιος, η Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών και Δικτύου κα Παπαδοπούλου Χρυσάνθη, ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών κ. Μαστοράκης Νικόλαος, ο Διευθυντής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Βασάκος Πέτρος και ο νομικός σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μαρκαντωνάκης Ηρακλής.

Στην συζήτηση που έγινε αναλύθηκαν διεξοδικά οι προτάσεις του Συλλόγου μας τόσο για τα θεσμικά όσο και για τα οικονομικά θέματα της πρόσκλησης μας. Η Τράπεζα  από την πλευρά της ζήτησε χρόνο για να επεξεργαστεί τα αιτήματα μας και εκφράστηκε από κοινού η βούληση για ύπαρξη νέας ΕΣΣΕ με θετικό πρόσημο.

Επίσης επισημάνθηκε και έγινε σαφές από την πλευρά του Συλλόγου μας ότι οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Τράπεζά μας, με την αύξηση των καταθέσεων , την μείωση των NPEs και των ΝPLs , το μηδενισμό του ELA, την επιτυχημένη αύξηση Συν/κού κεφαλαίου με 69.000.000 € το 2015 ,την είσοδο του στρατηγικού επενδύτη με 12.600.000 €, την τελευταία ΑΣΚ το 2018 , το γεγονός ότι η Τράπεζα εμφανίζει κερδοφορία σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία της, αλλά και με ΔΚΕ στο 12,20%, επιτρέπουν και δίνουν την δυνατότητα  να πραγματοποιηθεί αναπροσαρμογή οικονομικών απολαβών, να επανέλθουν οι μισθολογικές απώλειες των εργαζομένων μας και να ενδυναμωθεί το προσωπικό με νέες προσλήψεις.

Τέλος τονίσθηκε η αναγκαιότητα να αποτυπωθούν στην νέα ΕΣΣΕ όλες οι νέες θέσεις ευθύνης που έχουν προκύψει τόσο στις Διοικητικές Υπηρεσίες, όσο και στο δίκτυο των καταστημάτων, με τις ανάλογες οικονομικές αποδοχές.

Η Τράπεζα  μας ενημέρωσε ότι θα εξετάσει και θα κοστολογήσει όλες τις προτάσεις μας και θα μας ενημερώσει για τις θέσεις της στις 6 Μαΐου 2019 όπου ορίστηκε και η επόμενη συνάντηση μας για την διαπραγμάτευση της ΕΣΣΕ.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τυχών εξελίξεις.

Για τον Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ

Please follow and like us:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ

Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας
Κλείσιμο