ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  No 2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ CEO  

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε στις 9/2/2021 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με την Διοίκηση της Τράπεζας στην οποία παρευρέθησαν από την πλευρά της Διοίκησης ο CEΟ κ Βαρθολομαίος Α., ο Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κουρλετάκης Γ. και ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ Βασσάκος Π. Από την πλευρά του Συλλόγου παρόντες ήταν ο Πρόεδρος συν. Δραμουντάνης Γ., η Αντιπρόεδρος συν. Πηρουνάκη Ε., ο Αντιπρόεδρος συν. Μωραϊτάκης Ε., ο Γεν. Γραμματέας συν. Δραμουντάνης Β., αναπλ. Γεν. Γραμματέας συν. Κληρονόμος Γ. και τα μέλη μας συν. Ντελάκης Ε. και συν. Τζώρτζογλου Π.  και έγινε μια συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα και από τις δύο πλευρές, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Τονίστηκε από την πρώτη στιγμή ότι για την Διοίκηση πρωταρχικό μέλημα και  επίκεντρο θα είναι οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της, αλλά και η καλή σχέση και σωστή συνεργασία με τον Σύλλογο των Εργαζομένων .

Στην συνάντηση μετά από ερώτηση του Συλλόγου μας προς τον κ. Βαρθολομαίο για το όραμα του, την στρατηγική που επιθυμεί να ακολουθήσει και τους στόχους του για την Τράπεζα,  μας ανέλυσε πως οραματίζεται την νέα λειτουργία των καταστημάτων. Με κινήσεις και πρωτοβουλίες ώστε να προκύψει παραγωγικότητα, βελτίωση των γνώσεων και της εμπειρίας των λειτουργών και τονίζοντας την ανάγκη  οι εργαζόμενοι στο δίκτυο να καταρτιστούν κατάλληλα για να αποτελούν συγχρόνους τραπεζικούς συμβούλους τόσο σε  επενδυτικά όσο και σε  χορηγητικά προϊόντα. Αλλά και έχοντας κάποια εγκριτικά δικαιώματα και αποφάσεις και πρωταρχικό ρόλο τον νέο πελάτη και την εξυπηρέτηση του, χωρίς όμως να παραγκωνιστούν και να ξεχαστούν οι υφιστάμενοι μικρομεσαίοι πελάτες μας και ο πρωτογενής τομέας που κυρίως εδώ στο νησί μας, ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου ασχολείται με αυτόν. Μας δήλωσε ότι στόχος του είναι η δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών της τράπεζας μας που θα αποφέρει αυξημένες προμήθειες. Εκτενή αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι η τράπεζα οφείλει να δημιουργήσει νέες υπηρεσίες  όπως factoring και leasing που θα προσφέρουν έσοδα στην τράπεζα μας αλλά και οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στο σοβαρό θέμα της ηλεκτρονικής τραπεζικής γενικά, στο οποίο η Τράπεζα μας βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο σε σχέση με τα άλλα ιδρύματα. Τονίστηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεση αναβάθμιση και εξέλιξη των συστημάτων μας, φτάνοντας σύντομα στο επιθυμητό επίπεδο και δίνοντας έτσι άλλη βαρύτητα στην Τράπεζα αλλά και στις σύγχρονες και σύνθετες τραπεζικές εργασίες και συναλλαγές που έχουν προκύψει και προκύπτουν κάθε μέρα.

Ο Σύλλογος μας ζήτησε από το CEO K Βαρθολομαίο να πάρει θέση σε 3 βασικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους το τελευταίο διάστημα. Αυτά είναι η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η παραμονή και αξιοποίηση σε άλλες υπηρεσίες  των συναδέλφων της Διεύθυνσης Αναδιαρθρώσεων και Οριστικών καθυστερήσεων μόλις ολοκληρωθεί η πώληση και διαχείριση των κόκκινων δανείων  και  η διατήρηση των υφιστάμενων Διοικητικών υπηρεσιών της τράπεζας μας στο Ηράκλειο.

  • Για το πρώτο θέμα μας διαβεβαίωσε ότι  δεν είμαστε η μόνη τράπεζα που έχει μεγάλες κεφαλαιακές ανάγκες και τόσο με την συμβολή των Διοικούντων και του στρατηγικού επενδυτή, όσο με την στήριξη όλων μας  οι τυχών ανάγκες κεφαλαίων που θα προκύψουν, θα καλυφθούν.
  • Για το δεύτερο θέμα πήραμε την δέσμευση του όπως την είχαμε ξαναπάρει και από προηγούμενους Διοικητικούς παράγοντες, ότι κανείς συνάδελφος δεν θα μεταφερθεί εκτός Κρήτης για τις ανάγκες της υπηρεσίας ούτε και σε άλλη εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος castor, αλλά θα διοχετευτούν σε άλλες υπηρεσίες και καταστήματα που οι ανάγκες είναι μεγάλες
  • και τρίτον  ότι οι Διοικητικές υπηρεσίες της Τράπεζας θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην Κρήτη και στην περίπτωση που προκύψουν νέες υπηρεσίες λόγω των νέων προϊόντων, θα καλυφθούν με προσλήψεις  εξειδικευμένου προσωπικού με έδρα την Αττική που η τοπική αγορά δεν μπορεί να καλύψει.

Αναφερθήκαμε διεξοδικά στα θέματα που είχαμε θέσει στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, για τα οποία πήραμε διαβεβαίωση και δεσμεύσεις ότι τα νέα ανώτερα στελέχη που έχουν έρθει με τις γνώσεις τους και τη συνδρομή τους είναι απαραίτητα, για την  πραγματοποίηση όσων πρωτοβουλιών και στόχων οφείλουν να φέρουν εις πέρας. Στο εξής όμως θα δοθεί βάση στους υφιστάμενους εργαζόμενους και στη απαραίτητη αξιολόγηση, εκπαίδευση, εξειδίκευση και εξέλιξη τους με αξιοκρατικά κριτήρια, αφού υπάρξει διαβούλευση με το Σωματείο για τον τρόπο αξιολόγησης. Αλλά και στις προσλήψεις νέων εργαζομένων, και αξιολόγηση των συμβασιούχων μας για την μονιμοποίηση τους, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις σημαντικές και κρίσιμες απαιτήσεις που έχουν ήδη έρθει και έρχονται στον τραπεζικό κλάδο. Ακόμα στην συζήτηση έγινε αναφορά στο γεγονός ότι είμαστε η μόνη τράπεζα πλέον που ανοίγει νέα καταστήματα και επεκτείνεται με την έρευνα για νέες περιοχές ενδιαφέροντος και δεν έχει πλεονάζον προσωπικό αλλά μεγάλες ανάγκες για νέους εργαζόμενους πρώτης γραμμής και  δεσμεύτηκε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να υπάρξουν σε καμία περίπτωση απώλειες θέσεων εργασίας αλλά αντιθέτως δημιουργία νέων.

Ο Σύλλογος έχει δείξει και δεν θα σταματήσει ποτέ να το κάνει ότι το ζητούμενο είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας του συνόλου των εργαζόμενων, η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης αλλά και η  ανάπτυξη και διασφάλιση της Τράπεζας την οποία θεωρεί το εργασιακό σπίτι μας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι θα παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού προγράμματος και όπου χρειαστεί θα παρεμβαίνει, τόσο για την διευκόλυνση του σχεδίου στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, όσο και για τις τυχόν αποκλίσεις από τις δοθείσες δεσμεύσεις. Αναμένουμε επίσης την οριστικοποίηση μιας σειράς συναντήσεων και με τους νέους Ανώτερους Διευθυντές, για την γνωριμία και την περαιτέρω αποσαφήνιση των σχεδίων που τρέχουν και θα τρέξουν το επόμενο διάστημα, καθώς και για την ενημέρωσή τους για τα κατ’ αρμοδιότητά τους προβλήματα που έχουν εντοπιστεί, τα οποία δημιουργούν θέματα καθυστερήσεων και γραφειοκρατίας, με στόχο την επίλυσή τους.

Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις εξελίξεις.

Για τον Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                           Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

Please follow and like us:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ

Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας
Κλείσιμο