ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ No 7 ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡHΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2019-2021

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Σε δύσκολες ξανά συνθήκες για την χώρα και την οικονομία μας, μετά από σχεδόν εξάμηνη σύνθετη και δύσκολη διαπραγμάτευση του ΣΕΠΑΣΥΤ, στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμμετοχή του Αντιπροέδρου της ΟΤΟΕ συν. Σωτήρη Σαξώνη, του Προέδρου του ΕΚΗ και μέλους του Δ/Σ συν. Στέλιου Βοργιά καθώς και του Προέδρου του Αντιπροέδρου και του Γεν. Γραμματέα του Δ/Σ του ΣΕΠΑΣΥΤ και με την νομική υποστήριξη την Δικηγόρου μας κας Δερμιτζάκη Βιβής, ήρθε η συμφωνία και υπογράφηκε τελικά την Παρασκευή 7/6/2019 μετά από πολύωρες έντονες διαπραγματεύσεις η νέα τριετής (1/1/2019 – 31/12/2021) Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία:

  • Παρέχει ασφάλεια και προοπτική στους συναδέλφους.
  • Ενισχύει οικονομικά το σύνολο των συναδέλφων μας.
  • Κατοχυρώνει τις ευνοϊκότερες διατάξεις και προστατεύει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο των δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων με το ακροτελεύτιο άρθρο, για όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί και υπογραφεί σε προηγούμενες συμβάσεις Κλαδικές και ΕΣΣΕ .

Η νέα Σύμβαση απαντά σε όλα σχεδόν τα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου που είχε θέσει ο Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ. στην διαπραγμάτευση, ενώ δημιουργεί και κάποια νέα δεδομένα και δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της νέας Σύμβασης :

  • Επιστρέφεται στο προσωπικό το σύνολο της αρνητικής διαφοράς 4% μέσα στην 3ετία ποσοστιαία. (0,50% από 1/1/2019 αναδρομικά, 0,50% από 1/6/2019, 1% από 1/6/2020, 1% από 1/12/2020 και 1% από 1/6/2021).
  • Κατοχυρώνεται και καθιερώνεται σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπήρχαν και έχουν προκύψει στο δίκτυο των καταστημάτων αλλά και στις διοικητικές υπηρεσίες το ανάλογο επίδομα ευθύνης αναδρομικά από 1/4/2019.
  • Καθιερώνεται επίδομα ΑΜΕΑ 200€ μηνιαίως (100€ από 1/1/2019 και 100€ από 1/1/2020) σε εργαζόμενους και τέκνα εργαζομένων με αναπηρία πάνω από 67%, το οποίο δε θα συμψηφίζεται με τυχών ατομική προσωπική διαφορά του συναδέλφου.
  • Διασφαλίζεται η απασχόληση και οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αλλά και αναγνωρίζεται η προσφορά των εργαζομένων στην Τράπεζα.
  • Υπάρχει πρόθεση και αναγνώριση από την πλευρά της Τράπεζας για την άμεση ανάγκη νέων  προσλήψεων.
  • Ενισχύεται ο Σύλλογος μας για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών – αθλητικών δραστηριοτήτων  του και αλλά και για την πληρωμή των ενοικίων των γραφείων μας.
  • Υπάρχει πρόθεση της Τράπεζας για εξέταση κατά την διάρκεια της ΕΣΣΕ, μελλοντικής υλοποίησης ομαδικού αποταμιευτικού – συνταξιοδοτικού προγράμματος για το προσωπικό.

Η ενότητα, η αποφασιστικότητα, η άμεση ενημέρωση του Συλλόγου για όλα τα θέματα που  απασχολούν τους συναδέλφους και η επαγρύπνηση σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αποτελεί εγγύηση της εφαρμογής και της διατήρησης των συλλογικών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. είναι προϊόν συμφωνίας και για να γίνει η οποιαδήποτε συμφωνία, χρειάζεται η βούληση και η θέληση και των δύο πλευρών.

Σε συνέχεια των παραπάνω σας καλούμε να δείξουμε, με τον επαγγελματισμό που μας χαρακτηρίζει και που μέχρι σήμερα επιδεικνύουμε καθημερινά, ότι όλοι μαζί, Διοίκηση και εργαζόμενοι, μπορούμε να δώσουμε κι άλλες μάχες, που ο νικητής θα είναι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.  

  Υ.Γ. Θα σας αποσταλεί  στις επόμενες ημέρες το υπογεγραμμένο κείμενο της ΕΣΣΕ

        Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

 

Για τον Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                               Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.

Δραμουντάνης Ζ. Γιάννης                                                         Βαγγέλης Η. Δραμουντάνης

Please follow and like us:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗΣ

Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας
Κλείσιμο